Stravování

Víte, co jíst před cvičením a po cvičení? Jak fungují iontové nápoje? Jak upravit jídelníček, když chceme shodit pár kilo nebo nabrat svaly? Na tyto všechny otázky vám odpoví články v blogu!

Jsou tuky zlem?

29.4.2015

Tuky (lipidy) můžeme škatulkovat na nasycené polonasycené, nenasycené, rostlinné, živočišné, omega 3, omega 6, omega 9, omega 7,… Každý někam patří, a to i do několika skupin výše uvedených. Ale jak se díváme na tuky ve Fitness Filip?

Co jsou sacharidy?

22.4.2015

Cukry, sacharidy, uhlohydráty, uhlovodany... říkejte tomu jak chcete, je to zdroj energie. Pro mě to jsou cukry, ať je to kostka cukru nebo müsli tyčka. Určitě je pro nás cukr jako energetický zdroj nezbytný a i kdybychom sebevíc chtěli, tak se mu v přirozené stravě nemůžeme zcela vyhnout. Tak se pojďme podívat, co to ty sacharidy vlastně jsou.

Co jsou bílkoviny?

30.3.2015

Bílkovina (protein, aminokyseliny) je pro naše tělo především stavební materiál. Lidské tělo tvoří voda a bílkovina. No, někdy převažuje tuk… Svaly, kosti, orgány, to vše je bílkovina a vyživovat ji musíme bílkovinou. Z bílkoviny tělo bílkovinu udělá, ale z cukru ne a z tuku taky ne. Už víš, co jsou bílkoviny a proč jsou pro člověka tak důležité? Pojď se dozvědět víc...

Jaký iontový nápoj je nejlepší

21.1.2015

Jasnou odpověď zná jen Děd Vševěd, a jelikož to nejsem já, pokusím se alespoň nastínit cestu k tomu nejlepšímu ionťáku. Tak tedy, jaký iontový nápoj je nejlepší a co by tě při jeho výběru mělo nejvíc zajímat? A především: pít, či nepít?

Co jíst, či nejíst? Toť otázka II.

25.11.2014

V předchozím díle Co jíst, či nejíst? Toť otázka I. jsme nakousli, jak a co jíst a podrobněji jsme prošli bílkoviny. V dnešním pokračování mrkneme na cukr, tuky a dále na pravidla správného stravování. Tak, jdeme na to!

Co jíst, či nejíst? Toť otázka I.

24.11.2014

Co člověk, to názor. Co člověk, to individualita ve stravování. Tedy mělo by to tak být…Často zahlédnu „erudované“ články o tom co jíst, kdy jíst. Tedy většinou je to pojednání o zázračný postupech a zaručených dietách a… Proboha, zahoď ty bláboly do koše. Vezmi rozum do hrsti, zamysli se trochu.

1